.

2008. augusztus 15., péntek

Miss Álomszuszék (kop-kop-kop)

Éjszakák a Herman Ottó úton

10:15 Sárust letesszük aludni

11:41 Elbúcsuzunk a kislányunktól, és lefekszünk aludni a másik szobában.
7:48 "Á" (gyertek) kiáltásra ébredünk a babafonon keresztül, a Babus reggelizni szeretne.
aug. 6.
Az időpontok kicsit változnak, de a Babus szűk két hónapos kora óta minden éjszaka 9-10 órát alszik (szegény többet is aludna, ha hagynánk, lásd lent) KOP-KOP-KOP!!!

Éjszakák a Balcsin

Itt megint a Babussal alszunk egy szobában, így fültanúi vagyunk a félálomban töltött időszakoknak is:

aug. 15.
A másik változás, hogy otthon az ágy feje a bukások miatt meg van emelve, ezért a Bab minden éjszaka az ágy lábánál köt ki a fenti pozícióban, itt viszont sokkal változatosabb helyeken ébred:
aug.9.
aug. 15.
1. fórumtopik: a forgás iránya
Szerintetek miért van az, hogy akár a jobb-, akár a baloldalán, akár a hátán fekszik, mindig az óramutató járásával ellentétes irányban mozog?

2. fórumtopik: alvás kontra evés

Sárus másfél hónapos kora óta ötször eszik egy nap, és a kánikula ellenére még azon is egyre többet izmozunk, hogy ez az öt meglegyen. Ez most az aktuális porblémánk, uh írjatok sok okosságot!
Szóval: éjszaka sokat alszik, és általában van még egy többórás megaalvás a délutáni program alatt, mert a babakocsi-egyben-autósülést összekeveri az anyaméhhel.
jún. 25.
És az etetések között amúgy is eltelik 3-4 óra: először ébren van, aztán elfárad, és vagy egyedül elalszik, vagy benyügizik és elaltatjuk. Fél-egy óra után felébred, de ha az éhség legkisebb jele nélkül nevetgél és nézelődik, akkor nem szívesen tömöm rögtön a szájába a cicit.
Az öt etetés érdekében egy darabig ébresztgettem, reggel 9 körül a félálmos időszakban, vagy a délutáni megaalváskor, ha álmában mozgolódott. De egyrészt kegyetlennek, másrészt önsorsrontónak éreztem magam. Aztán próbálkoztam azzal is, hogy kihagyni egy alvást, vagyis egy hosszabb ébrenlét után alvás előtt megetetni, de ez sem jött be igazán (bár lehet, hogy ez a jövő). Most úgy döntöttem, hogy mégiscsak rábízom a babára, és reménykedem, hogy nem csinál rendszert a napi négy evésből. Uh ma 12 órát aludt, és most (fél 5-kor) aludt be a második etetés után.

Találós kérdés:
A képeken látható ruhák közül melyikről volt már szó korábban a blogon?

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

A találós kérdésre a tippem a fehér alapon mintás body lehet. Ha jól megnézem ez a kalózos halálfejes szupercool darab, ugye?
Zs.

írta...

Bizony bizony! És köszi az emiles fórumválaszt is!

Névtelen írta...

1. fórumtopik:
igaz én még nem értek hozzá, de:
lehet hogy erősebb a bal keze, lába:)
balkezes lesz esetleg?
:)
e.s.

írta...

Úgy tudom focistából nagy kincs a ballábas.