.

2009. március 26., csütörtök

A kilencedik hónap

(Átmeneti) győzelem a bacik felett
Február közepén a Babu végre kigyógyult a hat hete tartó megfázásból. Épp ideje volt, mert bár teljesen jókedvűen viselte, és - mint utólag kiderült - éjszakánként sem emiatt ébredt, már kezdtünk bepenészedni, hiszen semmilyen babás programra nem tudtunk elmenni a fertőzésveszély miatt.

Fejlődés
Közben a Manó olyan ugrásszerűen fejlődött, mint még soha. A mozgás az, amit könnyű leírni: profi lett kúszásban, pár nap különbséggel feltérdelt, felült, felállt, kapaszkodva lépkedni kezdett. Az okosodás viszont ennél is meghökkentőbb volt, egyre jobban tájékozódik a lakásban, az emberek között, az életben. Ha bepakolunk a pénztárgépébe (dobozba, pohárba) és becsukjuk a fedelét, kinyitja a fedelet és kipakol, illetve néha kérésre be is pakol. Ha egy pillanatra nyitvahagyom az ajtót vagy elölhagyok valami tiltott dolgot, azonnal rástartol.

Új napirend - Babumagazin rovat

Nyolc hónaposan Sárusnak még mindig kisbabás eszik-ébren-alszik napirendje volt három félórás alvással (bár a délelőtti az éjszakai bulik hatására már néha megnyúlt). Amikor láttam, hogy ez magától nem fog megváltozni, az altatások viszont egyre nehezebben mentek, a második alvást kitoltam a következő evés utánra, így az új napirendünk:

Sárus 8-9 körül kel, attól függően, hogy mennyit bulizott éjszaka. Illetve ekkor halljuk meg az első hangokat az eléggé alacsony érzékenységűre állított Babufonon keresztül, azt hiszem addigra már kómázik egy kicsit. Még fél órát játszik a sötétben, mert nekem is jár egy kis kómázás, illetve hogy nehogy eszébe jusson másnap még korábban kérni a reggelit. Utána megszoptatom, gyorsan megreggelizem és összekészülődöm, mert mire a fogmosáshoz érek a Babu már megint aludni szeretne, uh gyorsan elindulunk sétálni. Hordozóstul rárakom a babakocsira, általában az első sarkon már alszik, így a második sarkon visszafordulunk, és kirakom az erkélyre, ahol alszik 1-2-3 órát (gyenge pont: mi lesz, amikor pillanatokon belül kinövi a hordozót?). Ébredés után ebéd, aztán játék a 3-4 órai szopiig, amibe bele is alszik egy félórára. 6 körül gyümölcsöt eszik, 8 körül fürdés, szopi, alvás.

Az új napirend előnyei, hogy hosszabbak az ébrenlétek, és mindkét altatás automatikus a séta ill a szopi miatt. Az éjszaka átalvásáról pedig már olyan szinten lemondtunk, hogy vettünk egy hintaszéket a bulikat feldobandó...

Fényképek
Jön Jön Jön - addigis Piroska képei

4 megjegyzés:

Krisz írta...

Összesen akkor hányszor eszik naponta?

írta...

5-ször: reggeli szopi, ebéd (szilárd+szopi), uzsi szopi, vacsi gyümölcs, esti szopi

Névtelen írta...

a fütyülős kép tündéri:)
e.s.

Gabi írta...

A hintaszék-vásárlás olyan döntés volt, amihez hasonlót még sokat fogtok hozni, azt hiszem. Akkor kezdődhet a "gyereknevelés" játék... A mi példaképeink Manócska (érdemes újraolvasni), Pettson, Múmin mama és papa és még néhányan a zseniálisak közül. Nektek ki a példakép? G