.

2009. május 17., vasárnap

A tizedik hónap

jobb későn...

A március volt a Babuval eddig a legnehezebb hónapunk. A január óta tartó éjszakázások és a hányós-fosós után a szülők teljesen kimerültek, és ekkor Sárus elkezdett éjszaka 4-5-ször ébredni, sőt, még nappal is nyűgös volt. A nappali nyűgösség szerencsére pár nap alatt elmúlt a harmadik szilárd kaja bevezetésével, de megmaradt a sok ébredés és a szülői testi-lelki kimerültség. A szép oldal: Sárus, Sárus, Sárus, a hóvégi napsütés, a babavigyázóknak köszönhetően egyre több mamakimenő (olasz, ének, sport, ezmegaz), Sárus, Sárus, Sárus.

Játékok
A hónap újdonsága, hogy Sárussal együtt lehet játszani, eddig vagy ő játszott és mi néztük, vagy mi szórakoztattuk őt. Most viszont már interaktívak a játékok, sokszor ő mondja meg, hogy meddig tartsanak, és néhányat egyenesen ő talált ki.

Fogócska
Mi üldözzük, ő menekül, kacag, és kajánul hátra-hátranéz. Sárus találta ki öltöztetés közben.

Addide
Tárgyakat adunk egymásnak oda-vissza. Szintén Sárus-találmány.

Hol-a ... ?
Eldugunk egy tárgyat a szeme láttára, és megkeresi. Vérprofi.

Kukucs
Mielőtt továbbolvasnál, lécci szavazz, jobbra fent.

Ha ruhanemű akad a kezébe, azonnal kukuccsolni kezd, de már olyan is volt, hogy egy ajtót lengetett maga előtt, vagy a habtapi lyukán keresztül nézegetett ki. Amikor pedig az előkéjével kezdett kukuccsolni az annyira vicces volt, hogy még az evésközbennincsjáték-elvemet is kénytelen voltam feladni:

márc. 26.
Étkezési szokások
Amióta van etetőszéke, Sárus egyedül eszi a katonáit, így együtt ebédelünk, uzsizunk és vacsorázunk. Bár a zord szülők nem adnak neki a saját kajájukból, ő töretlenül etet és itat minket.

Beszéd
Folyékonyan halandzsázik, aktív magyar szókincse a hamm szóból áll. Érti, hogy Mama és Papa, de a mamamama egyenlőre azt jelenti, hogy szeretnék valamit, és ilyen értelemben az elégedetlenséget kifejező nyenyenyenye szinonimája.

Mozgás
Elkezdett mászni, és míg korábban főleg álldogállt, most rájött, hogy ülni azért kényelmesebb.

Szimmetriaérzék
Sárus újabban szereti, ha két egyforma dolgot tarthat a kezében. Kedvencei a formabedobálós pénztárgépbe való formák, amiket különböző színük és formájuk ellenére kiválogat a más hasonló készletek közül, és órákig szorongat a markában. De az építőjáték elemei is párban járnak, vagy egy-egy egyes, vagy egy-egy kettes elemmel játszik.

Zippzár
Az új kedvenc. Egy kicsit már kezelni is tudja.

Pakol
A régi szép idők, amikor az alábbi kép készült "nincs egy göncöm, amit felvegyek címmel":
jan. 27.
Sárus most már minden napot azzal kezd, hogy kiűríti a szekrényét, a fiókjaimat és a szennyest, és egyenletesen beteríti a ruhákkal a szobát. Najó, a rend kedvéért betesz a helyükre egy-két játékot is.

6 megjegyzés:

Krisz írta...

Mifelénk így mondják: kukucskál :)
Persze nagyon cuki!

írta...

Nálam a kukucskál azt jelenti, hogy kis résen átnéz, a kukuccsol pedig azt, hogy azt játsza, hogy elbújik, előbújik. Nálatok az utóbbi is kukucskál?

julo írta...

hu, es mennyi ido mulva aludt ujra jol? mert linanak 3 hete volt egy hanyos-fososa, azota nem alszunk...

írta...

Egy-másfél hónapig tartott ez a nagyon rosszul alvós időszak, de szerintem nem a hányós-fosós miatt volt.

BBmamaja írta...

Hihi, szerintem kukuccs és kukucsol. De biztos nem így van a nagy könyvben, úgyhogy nem is szavaztam.

(Ellenben a szóellenőrzés most az, hogy pitypi, ez nagyon tetszik nekem!)

írta...

szavazz lécci, pont arra vagyok kíváncsi, hogy ki hogy érzi!