.

2010. január 6., szerda

Nem szabad!

Sárus pszichológiakönyvbe illően fegyelmezi a Babát és az állatait, a legviccesebb monológokat az esti altatás közben adja elő. Próbálunk halkan nevetni, de legbelül sírunk.

"Maci, nem szabad lemenni matracról. Sárusnak nem szabad megfogni élest kést. Felnőttnek szabad, Sárusnak nem szabad. Sárusnak nem szabad trombitálni."

"Bummbumm, nem szabad lemászni matracról, azt kérem, Bummbumm, tudod, nem szabad" - a "nem" közben heves fejrázás. Elismétli 5-ször, majd fejest ugrik a matracról a szőnyegre.

Sárus sír, mert nem engedjük lemászni a matracról. Egyszercsak megnyugszik, felemeli a Macit, és szinte kiabál vele (esküszünk, h nem tőlünk tanulta a hangnemet): "Bummbumm, azt kérem, feküdj le!" Aztán felemeli a Babát: "Baba, azt kérem, feküdj le!" Aztán sír tovább. Megint megnyugszik, és tovább veszekszik: "Bummbumm, azt kérem, feküdj le! Pelusok, azt kérem, feküdj le!" - és sír tovább.

Az utolsót meg tudja valaki magyarázni?

Marci kiegeszit: NAGYON remelem, hogy ez az egesz tenyleg csak az idoeltolodas miatti IDEIGLENES felborulas...

6 megjegyzés:

Elektra írta...

Amikor Berci annak idején megvetette magának Zsuzsi babát, kíváncsian vártuk, mit fog vele csinálni. Nos, két dolgot felváltva: ölelgettecsókolgatta, illetve énekelve mondogatta neki mindenre hogy nemnemnemnemnem!
Addig mi is azt hittük hogy nem tiltunk meg neki csak amit muszáj, de úgy tűnik, ezt ők máshogy látják. Nyilván néha ijedten is szólunk rájuk, az pl lehet hogy ő kiabálásnak érzékeli (mert nem nyugodt és kedves).
Szerintem nagyon nehéz nekik hogy ennyi mindent nem hagyunk, (azt hogy az ő védelmükben arról ugye fogalmuk nincs), és ezt próbálják feldolgozni.

Elektra írta...

Nem lehet hogy a sírás inkább másnak szólt, pl nagyon fáradt volt? Vagy minden este van? Nálunk eléggé az van, hogy B. teherbírása óriási amíg nem álmos, és minimális ha nagyon fáradt.

Elektra írta...

Ja, és nem láthatott valahol valakit más gyereket "fegyelmezni"???

írta...

Köszi!

Persze, a sírás leginkább annak szólt, h fáradt volt, és nem tudott elaludni, a hazaköltözés óta nem először. Meg azóta "nem szabad"-ból is sokkal több van, itthon is, meg a rengeteg vendégségben. De valahogy nem tudtam beleélni magam a sírás-fegyelmezés váltakozásba, mondjuk nyilván mindkettő a frusztráció kifejezése :(

írta...

És abban is igazad van, h biztos benne van a sok nagy gyerek, akivel mostanában találkozott, ami egyrészt szuper élmény, másrészt szintén sok frusztrációval jár. Juteszembe, erről is akartam írni egy blogbejegyzést...

írta...

Marci: és hazaköltözés miatti. de a nem szabaddal mindenképpen meg kéne birkóznia.