.

2010. június 9., szerda

Kérem vissza a fenékig tejfelt! (Marci jelenti)

Dackorszak száksz. Szerencsére még nem tombol állandóan, de olyankor kemény. Mindennek ellentmond , mindennek az ellenkezőjét csinálja, sok kis hiszti, stb. Szerencsére a hiszti még általában lekeverhető.

Egy tipikus párbeszéd:
M: "Ezt vagy azt szeretnéd inkább?"
S: "Nem!"

Egy kemény sztori: felméri, hogy ha gyorsan előrevetődik az etetőszékében, épp eléri a tiltott éles kést. Így is tesz. Megindulunk felé, hogy adja ide, erre egyre jobban szorítja. Amikor belátja, hogy úgyis el fogjuk venni, az utolsó pillanatban elhajítja (ez amúgy szokása mostanában). A kés beleállva a fa kenyértartóba megáll a levegőben. Hmmm. Leizzadtam.

A dackorszakkal megérkezett a verekedés is. Jókedv, vidámság, látszólag nem a frusztráció levezetése, hanem valami fura próbálgatás. Ma délután például fekszem a szőnyegen, egyszer csak minden átmenet nélkül óriási csapás érkezik az orromra egy legótoronnyal. Érdeklődve néz rám, és nevet. Úgy tűnik, szeretné, ha vele nevetnék. Leszidom, aztán panaszkodom neki, aztán megkérdezem, nem vigasztal-e meg. Erre jókorát belerúg a fejembe, és megint vigyorog. Kis idő múlva odaszalad, akkurátusan végigsimogatja a sajgó cuccokat, és ad rájuk puszit.

Egyszer, amikor időben észleltem a veszélyt, és eltartottam magamtól, panaszkodni kezdett, mint akivel nagy méltánytalanság történik:
S: "Papaaaa, meg szeretnélek ütniii!"
M: "De miért???"
S : "Azt szeretném, hogy rossz kedved legyen."

Többen mondják, köztük Réka, hogy ez egyrészt természetes, másrészt egész enyhe, de nem vagyok meggyőzve. Várom a támogató kommenteket. MEDDIG TART EGY DACKORSZAK???

2 megjegyzés:

Piroska írta...

Bármeddig tarthat, és a szülők felé a legerősebb. De kezelni azért lehet :-)

bbbmamaja írta...

Barnusnal kb. 4 eves korara jott a lenyugodas (persze azota is vannak probalkozasok, de mar sokkal jobban tudja magat kezelni, szabalyozni). Borinal meg tart a vadsag-dac, neha erosebb, neha picit nyugisabb a helyzet. A verekedest mi nagyon szigoruan tiltottuk. Erezhetoen probalkozik Sarus, hogy mi az, ami mehet, mi az amit nem. Most kell megszabni a hatarokat (tudom, hogy NAGYON nehez, csomo energiat elvisz es allandoan, kovetkezetesen kell csinalni, ehhh).